21 Aralık 2009 Pazartesi

CUPCAKELERRR

Bu cumartesi sevgili arkadaşım Çiğdem bizdeydi ve önceden planladığımız cupcakeleri hayata geçirdik:) Yaparken çok eğlendik ve cupcakelere royal icing ve krem şanti ile hayalimizdeki renkleri ve o an içimizden gelen şekilleri yansıttık. Biz çok eğlendik ve ortaya güzel görüntüler çıkarttığımzı düşünüyoruz. Bir dahaki buluşmamızı iple çekiyorum:)








Bu tarifi pastacıkızın tarifinden aldım. Yumuşak bir kek için ideal.
Malzemeler:
220gr tereyağ
2 su bardağı toz şeker
4 yumurta
1 kutu sıvı krema (ben tikveşli tercih ediyorum)
4 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı k. tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çimdik tuz

Yapılışı:
Tereyağ ve şekeri mikserle çırpın. Yumurtaları ekledikten sonra çırpmaya devam edin. Sıvı kremayı da ekleyin ve krema elde edene kadar çırpın. En son olarak da katı karışımları ekleyin. Kalıpların 2/3'ünü doldurun ve 180oC'de yaklaşık 25 dakika pişirin.


18 Aralık 2009 Cuma

KURU ÜZÜMLÜ, CEVİZLİ KALPLİ KURABİYE


Daha önce şaşkın bakışlı panda kurabiye tarifine ek olarak 1 bardak ceviz ve 1 bardak kuru üzüm ekleyip oluşturduğum kurabiyeler.....









9 Aralık 2009 Çarşamba

Havuçlu Pasta...


Bildiğimiz havuçlu kek nasıl havuçlu pasta haline dönüştürülür:)


Şaşkın bakışlı panda kurabiye:)

Canım annem kurabiye kalıbı almış bana. Ben de gelir gelmez hemen kullanmak istedim. Özellikle şaşkın bakışlı adını verdiğim pandalara bayıldım. Piştikten sonra da şekiller bozulmadı ve ayak ve kulak kısımları da kızarınca daha da bir şeker göründüler gözüme:)

Neyse artık tarife geçme zamanı. Joyofbaking.com sitesinden aldığım tarife göre yaptım.


Üzerlerine kar yağdıktan sonraki halleri de pek şeker:)


Malzemeler:
460 gram un
1/4 çay kaşığı tuz
4 gram kabartma tozu
227 gram yağ, oda sıcaklığında
300 gram toz şeker
2 yumurta
1 paket vanilya

Yapılışı:
Un, tuz, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Elekten geçirin.
Diğer tarafta toz şeker ve yağı çırpın. Karıştıktan sonra yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Krema kıvamı elde edince katı karışımı yavaş yavaş ekleyin. Hamur elde ettikten sonra buzdolabında bekletmek için hamuru iki parçaya ayırın ve 1 saat buzdolabında bekletin. Çıkarttıktan sonra merdane ile istediğiniz incelikte açıp kalıplar yardımı ile şekillendirin. 177 derecede 10-15 dakika pişirin.

NOT: Kurabiyeleri kıtır kıtır sevenler açarken ince tutabilirler. Yok ben ağzıma gelsin biraz da dolgun olsun isterim diyenler de hamuru kalın açtıktan sonra kalıp ile kessinler. Bizim evde kendimiz yiyeceksek ikinci alternatife yer yok. Kimsenin yiyemediği sert kurabiye, muffin…. her şey itina ile eşim tarafından yenilir:)


Miki Mouse


İçi çikolata parçacıklı ve muzlu:)
Kakaolu kremalı ve keki olan şirin pastam:)

7 Aralık 2009 Pazartesi

RED VELVET CAKE


Red Velvet Cake

Malzemeler:

250gr un
½ çay kaşığı tuz
110gr oda sıcaklığında margarin
300gr toz şeker
2 yumurta
1 kaşık vanilya
1 çay kaşığı kakao
3 çaykaşığı kırmızı gıda boyası
1 kaşık karbonat
240ml buttermilk (1 bardak süt + 1 tatlı kaşığı sirke = 10dakika bekletin)

Yapılışı:

Un, tuz vanilya, karbonat ve toz kakaoyu karıştırın. Elekten eleyin
Mikser ile yağ ve şekeri çırpın. Yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin.
Buttermilk’i hazırladıktan sonra kırmızı gıda boyasını ekleyin. Mikserin ayarını düşürün ve çırpılan karışıma hazırlanan sıvı karışımı ekleyin. Karıştıktan sonra unlu karışımı da ekleyip malzemeler birbirine karıştıktan sonra kelepçeli karışıma dökün. (Ben 26cm’lik bir kalıba döktüm). Ölçü yeterliydi fakat sabırsız davrandığım için sıcakken kesmeye çalıştım ve kenarları dağıldı. Ben de dikdörtgen şekline dönüştürdüm:) Önceden ısıtılmış fırında 175 oC’de yaklaşık olarak 30 dakika içerisinde pişiyor. Kürdan testi ile de pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Kreması için:
1 kutu labne peyniri
50 gr margarin ya da tereyağ
1 poşet kremşanti
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı süt

Oda sıcaklığındaki margarini pudra şekeri çırpın. Başka bir kapta süt ve kremşantiyi çırpın ve 5 dakika buzdolabında bekletin. Sonrasında labne peynirini, margarin ve pudra şekerli karışıma ekleyin çırpmaya devam edin. Son olarak buzdolabında beklettiğiniz kremşantiyi ekleyin. Karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra buzdolabında 10 dakika kadar soğutun.

Krema için istediğiniz krema tarifini kullanabilirsiniz. Kolay olsun isterseniz ve kremşantiyi seviyorsanız sadece kremşanti de kullanabilirsiniz.

İkiye ayırdığınız kekin ortalarından biraz üstü süslemek için ayırın. Hazırladığınız kremayı kekin ortasına ve üstüne yayın. Daha sonra çıkarttığınız kek kırıntılarını da üstüne ekleyin. Afiyet olsun:)

5 Aralık 2009 Cumartesi

Truf

Cevizli, bademli, fıstıklı, hindistan cevizli...



Petifür

Meyva ve tatlının mükemmel uyumu :)


Hamuru için gerekli malzemeler:

125 gr tereyağı
1/2 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası

Nerden aldığımı hatırlamıyorum ama ben bu tarifi ilk uyguladığımda hamuru birleştirememiştim. Sonra turtadaki gibi düşünüp 1 yumurta ekledim ve öyle denedim. Eğer siz de aynı sorunu yaşarsanız yumurta eklemeyi unutmayın:)

Bütün malzemeleri karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru buzdolabında 15-20 dakika bekletin.

Petifür kalıplarına göre yuvarlak kesip hamuru kalıplara yerleştirin. 170C'de 10-15 dakika pişirin.


Çikolata Parçacıklı Kuki


Çikolata Şelalesi

Çikolatayı sevenler için gerçekten çok güzel bir tat. Kuki'de kursa gittiğimde Lokman usta tarafından öğretilmişti. Misafirlerinize yemeğin ardından çay ile servis edebileceğiniz güzel bir tatlı:)


Malzemeler:
250gr tereyağı
250gr bitter çikolata
80gr un
150gr şeker
10 yumurta (6 adet bütün, 4 adet sarısı)
Yapılışı:
Öncelikle tereyağını ve bitter çikolatayı benmari usulü veya mikrodalgada eritin.
Eridikten sonra yağ ve bitter çikolatayı karıştırın. Karışım daha sıcakken şekeri ekleyin. karıştırın.
Başka bir kapta yumurtaları karıştırın ve hazırladığınız şeker + yağ ve çikolata karışımına yavaş yavaş ekleyin. Karıştırma işlemine devam edin. Karışım tamamen homojen olduktan sonra yavaş yavaş unu ekleyerek yoğun bir kıvam olana kadar karıştırın. Karışımımız hazır.
Pişirme yapacağınız ısıya dayanıklı kapları yağlayın ve unlayın. Sonra hazırladığınız karışımı bir parmak boşluk olacak şekilde doldurun. En az 2 saat buzdolabında bekletin. Ben genelde bir gün öncesinden yapıyorum ve dolapta pişireceğim zamana kadar bekletiyorum.
En son olarak önceden 220oC'ye ısıtılmış fırında 10 - 15 dakika kadar pişirin.
vanilyalı dondurma veya krema ile servis edilirse çikolatanın yoğun tadını biraz daha hafifletmiş olrsunuz;)
NOT: Piştikten hemen sonra servis yapılmalıdır. Aksi halde akışkanlık yok oluyor ve kek yemiş oluyorsunuz. Fırında da çok fazla bekletmeyin hemen alın. Yoksa çikolata şelaleniz çikolatalı keke dönüşür:)





Hello Kitty

Diğer yaptığım iki şeker hamurlu pasta haftalar önceden bana bildirilmişti ve üzerinde uzun uzun düşünebilmiştim. Ama hello kitty pastası doğum gününden 1 gün önce söylendi. Geç saatte eve gelmeme rağmen pasta yapacak olmanın verdiği güç ile (ki eşim bana pasta yaparken ayrı bir enerjim olduğunu söyler) Özge’nin doğum günü pastasını ortaya çıkarttım. Nice senelere…..






1. yıldönümü pastası

,pCanım ofis arkadaşım Yasemin’in evlilik yıldönümü için eşine düşündüğü pasta ve kurabiyeleri ben hayata geçirdiğim için kendimi şanslı hissediyorum:) Eşi için istediği ve buram buram aşk kokan pasta ve kurabiyeler ile onlara uzun ömürlü sağlıklı ve mutlu nice yıllar diliyorum…..




İlk şeker hamuru denemem..

Şeker hamuru ile ilk denememi winnie the pooh pastasıyla yaptım. İlk denememin kendi sevdiğim kahramanlardan biri olması nedeniyle mutluydum ama gene de yapabilir miyim diye de uykularım kaçıyordu:) Sevgili Gözdeciğimin isteğini yerine getirmeye başladığımda galiba ben bu işi yapabileceğim dedim:) Kurabiyeler ile birlikte hazırladığım pasta minik doğum günü sahibimizin beğenisini aldığı için mutlu oldum:) Pasta figürleri özenle konuklardan kaçırılıp, Gözde tarafından koruma altına alınmış:)) Bu arada Başak Hanım’a da bana bu imkanı verdiği için teşekkürler….



Winnie the pooh kurabiyeleri