15 Şubat 2010 Pazartesi

ÇİÇEK BAHÇESİ

Cuma günü Müşerref annemin doğum günüydü. Aile arasında kutlayacağımız için bu sefer küçük bir pasta yapalım dedik.

Wilton ürünlerim de gelmişken silpatı kullanmak istedim. Çiçekleri ve bahçeyi çok sevdiği için ona bir çiçek bahçesi armağan etmek istedim:)

Eşimin de isteği üzerine küçük kare bir pasta, içi çikolata kremalı ve çikolata dolgulu....


Üzeri sarı çiçeklerle süslü ve kenarları turuncu mineli bir pasta.....

Ona sade ve zarif bir pasta yapmak istedim. Umarım beğenmiştir:)




Anneciğim yeni yaşın tekrar kutlu olsun...


Uzun, sağlıklı ve mutlu yaşlara beraberce:)



















9 Şubat 2010 Salı

TOMBİK ACIBADEM

Tombik acıbadem dedim ama aslında yapmak isteğim makarondu:) Çok denedim ama hala tutturamadım. Ama her seferinde makoron değil ama farklı ve çok lezzetli bir şey elde ettim:)
Kim yediyse çok beğendi beze gibi yumuşacacık ve üstü kıtır:) Ortada da çikolata:)

Tarifi makaron yapan herkesin uğramadan geçmediği bizim pastaneden aldım. Fırfırlarını oluşturamadım ama ortaya çıkan ürün de çok lezzetli oldu:)










Makaron Hamuru icin (gerçi benimki makaron olmadı ama:)


100 g pudra sekeri
50 g file badem ama fındıkla da yapabilirsiniz.
3 yemek kasigi (15 g) sekersiz kakao
2 adet oda sicakliginda yumurta aki
5 yemek kasigi (65 g) seker


Yapılışı:


Pudra sekeri, badem (veya fındık) ve kakaoyu mutfak robotunuzda un oluncaya kadar cekin.

Yumurta aklarını mikser ile orta hizda çırpmaya başlayın. Mikserinizin devrini arttirin ve bir yandan şekeri yavas yavas ilave edin. Şeker ekleme işleminiz bittiğinde beyaz köpüğünüz oluşacak.

Robotta çektiğiniz malzemeleri elekten eleyerek beyaz köpük oluşturduğunuz yumurta aklarına ilave edin. bir kaşık yardımıyla karıştırın ve homojen karışım elde edince sıkma yapacağınız kaba veya torbaya karışımı doldurun.


Tepsinize pisirme kagıdı ekleyin. Doldurduğunuz karışımdan mesafelerle 2-3cm çaplı karışımdan sıkın. Sıkma işlemi tamamlanınca karışımı birkaç defa sert bir zemine vurun. S1karken olusan sivri uclar ortadan kalkmış oluyor. Önceden 175C'ye ısıtılmış fırında 10dakika yeterli olacaktır.


Benim yaptığım ve makaron denemem sonucundan sonra pratik tombik acıbademi yapmak isteyenlerin kurutma aşamasına ihtiyaç duymadığını belirtirim. Ama makaron yapmak isterseniz önce de belirttiğim gibi bizim pastanenin tarifini ayrıntılı bir şekilde okuyabilirsiniz.



Ara kreması için:

113 g kucuk parcalara kesilmis cikolata
1/2 bardak cig krema
2 yemek kasigi oda sicakliginda tereyag
Yapılışı:

Kremanızı ısıtın ve kaynamaya başladığında altını kapatın. İçerisinde çikolatalarınızı ekleyin ve pürüzsüz karışım oluncaya kadar karıştırın. En son tereyağınızı ekleyip karışımla bütünleştirdikten sonra soğumaya bırakın.


Aynı büyüklükte olan pişmiş olan parçaları krema ile birleştirip yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun....




3 Şubat 2010 Çarşamba

MEYVE SEPETİ:)

Tarta bayılıyorummmm...
Tarta bayılıyorummm...
Tarta bayılıyorumm...

En sevdiğim tatlılar arasında yeralır tartlar:) Meyve de var ondan galiba:) Hem görüntüsü hem de lezzeti her zaman cezbetmiştir. Yaptığım tüm çeşitleri yavaş yavaş koyacağım buraya. Siz de sevdiğiniz meyveye göre kendi tartınızı yapabilirisniz:)



Muz, kivi ve vişne.....



Bu tarifi cafe fernandonun tart hamuru tarifinden almıştım. Üzerini süslemek size kalmış:)

Malzemeler:
1,5 su bardağı un
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/4 çay kaşığı tuz
125 gr tereyağı
1 yumurta sarısı


Yapılışı:

Öncelikle unu, şekeri ve tuzu mutfak robotunuzda karıştırın.
Küçük parçalara ayırdığımız soğuk (özellikle soğuk olması belirtiliyor) tereyağı ekleyip tekrar karıştırın. Yumurta sarısını ekleyin ve biraz daha karıştırın.
Hamuru top hale getirin. Buzdolabı poşetine koyun ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
23 santimlik bir tart kalıbına hamurunuzu yayın. Aşağıdaki şekilde de göreceğiniz gibi aluminyum bir folyoyu tart hamurunun üzerine serip üstünü kuru nohut ile kaplayın. Bu şekilde önceden 180oC'ye ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirdikten sonra nohutları ve folyoyu kaldırıp 5 dakika daha pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Bu ısı ölçülerini kendime göre yazdım orjinalini aldığım yere göre yaptığımda biraz yaktım. Fırından fırına değişebilir. Aldığım yerdeki ölçüler: 190oC'de 25 dakika önce, nohutlardan sonra 8 dakika yazıyordu.



Vanilyalı krema için Malzemeler:
2 su bardağı süt
6 yumurta sarısı
1/2 su bardağı şeker
1/3 su bardağı mısır nişastası, elenmiş
1 paket gurme vanilya (1 1/2 çay kaşığı vanilya özütü diyordu. Bulamadığım için)
3.5 çorba kaşığı tereyağı, ufak parçalara bölünmüş ve oda sıcaklığında

Yapılışı:

Yağ dışındaki bütün malzemeleri muhallebi pişirir gibi pişiridm. Kıvamlaştıktan sonra yağı ekledim ve soğuyana kadar ara ara karıştırdım.

Turtamız soğuduktan sonra üzerine soğumuş olan kremamızı ekledim. (Eğer kremanız tok olduysa ve turtaya aktarırken zorluk yaşayacağınızı düşünüyorsanız mikser ile dökmeden önce çırpabilirsiniz) Üstlerine meyvalar koyarak süsledikten sonra en sonmeyvaların canlılığını korumak için jöle döktüm. Buzdolabında 1 saat sonra yemeğe hazır hale geldi.


Afiyet olsun:)