29 Ocak 2010 Cuma

BALLI KUARABİYELER...

Canım arkadaşım Zübeyde nihayet gelebildi:) Çok güzel vakit geçirdik ve gitmesini istemedim:( Gelirken arkadaşının merakını bildiği için kurabiye kitabı da getirmiş. Ben de görüntülerine bakmaya doyamadığım kurabiyelerden bir tanesini geçenlerde denedim. Ballı kurabiye ama bal tadını çok keskin olarak hissetmiyorsunuz. Ama gene de tadı güzeldi. Kremasıyla birlikte kurabiyenin tek başına olan kuru tadı ortadan kalkıyor….






Aşağıdaki tarif Catherine Atkinson'un The Cooie Book kitabından alınmıştır....

Malzemeler:
250gr un
2 çay kaşığı karbonat
50gr pudra şekeri
115gr tereyağ (küçük parçalara kesilmiş)
1 büyük portakal rendesi (rendenin en ince kısmı ile rendelenmiş)
115gr bal
25gr fındık (üst süsleme için) Rondo kullanmadım ağıza gelsin istediğim için bıçakla ufak parçalara ayırdım)

Ara kreması için:
50gr tereyağı
115gr pudraşekeri
15ml bal


Yapılışı:
Unu, karbonatı ve pudra şekerini karıştırın ve elekten geçirin.
Yağı ekleyin ve yoğurun.
Portakal kabuğu rendesini de ekleyin ve karıştırın.
Balınızı çok az ısıtın. Isıtma işlemi sadece akışkanlığının fazla olması için yapılmalıdır. Çok ısınmamasına dikkat edin.
Son olarak da balınızı diğer karışımların içerisine ekleyin ve hamurunuzu hazırlayın.
Hamurunuzu iki eşit parçaya ayırın ve biraz dinlenmesini bekleyin.
Dinlenmiş olan her bir hamur parçasından yaklaşık 20 adet fındıktan biraz büyük toplar yapın. Eğer büyük bir kurabiye yapmak isterseniz toplarınızın boyutunu isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
Hamurun ilk 20 parçasını yağlı kağıt ile kaplanmış tepsiye yerleştirin. Ve üzerilerine baskı yaparak yassı bir görünüm verin diğer 20 parçasını da fındığa bulayın ve yağlı kağıt bulunan ikinci bir tepsinize yerleştirin. Düzleme işlemini fındık kaplı kamur toplarınıza da uygulayın.

Önceden 200oC'ye ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin. Piştiklerini renklerinin hafif değişmesinden anlayabilirsiniz.

Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın. Bu arada kremasını hazırlayabilirsiniz.





Ara kremasının yapılışı:
Bal, tereyağı ve pudra şekerini mikser ile yumuşak karışım elde edene kadar çırpın.
Eğer siz de benim gibi yağın direk kullanılmasını sevmiyorsanız pastacı kreması hazırlayıp arasına kullanabilirsiniz. Ben her iki türlü de denedim tercihim belli galiba:)


Fındıklı kısım ile sade kısımdan birbirini tamamlayan büyüklüktekileri krema ile birleştirin.

Afiyet olsun:)








20 Ocak 2010 Çarşamba

GÖMLEK PASTAM ve KURABİYELERİM

Fatih babamın doğum günüydü ve ben de ona güzel bir pasta yapmak istedim. İşinden dolayı resmi giyindiği için ona gömlek-kravat temalı bir pasta yaptım:) Renk seçimine gelince takım renklerini yansıtsın istediğim için FB’nin renklerini kullandım:)










Kurabiyelerimi yaparken de hissettiklerimi aktardım. Hacettepe’nin Gururudur Fatih babam:)Babacığım iyi ki doğdun…..








14 Ocak 2010 Perşembe

Brownie

Bir cumartesi etkinliğini daha Çiğdemciğimle birlikte geride bırakırken browninin eşsiz tadını sizin de tatmanız için aşağıdaki tarifi ve görüntüleri sizlere sunuyorum:)


Bu tarif için cafe fernandonun sitesinden aldığımız tarifi uyguladık. Çikolatanın tadını alabileceğiniz güzel bir browni oldu. Bu arada site içerisinde gerçekten birbirinden güzel tarifler var. Denedikten sonra burada sizinle paylaşmaya devam edeceğim.



Kare şeklindeki pastayı iki parçaya ayırdık:) Yarısı onlara yarısı bize:) Bu arada kenarlardan çıkanları da büyük bir keyifle yediğimizi söylemeyi unuttum:)





Malzemeler:
250 gr küçük parçalar halinde doğranmış bitter çikolata,
125 gr tereyağı
1,5 su bardağı şeker
4 yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü yerine 1 paket vanilya kullandık
3/4 su bardağı + 2 çorba kaşığı un (bu çok ilginç bir ölçüydü fakat aynı ölçüyü korumak için aynen yazıyorum)
1/2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
160 gr küçük parçalar halinde doğranmış sütlü çikolata
1/4 su bardağı fıstık


Yapılışı
Tereyağını ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Şekeri ekleyin ve çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Başka bir kapta un tuz ve vanilyayı eleyin ve karışımın içerisine ekleyin. Karışımı 20 cm’lik kare bir kaba dökün. (Elinizde kare kalıbınız yoksa kabınızın büyüklüğüne göre malzeme miktarını arttırıp azaltabilirsiniz).
Önceden 180C’ye ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Piştikten sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin ve 5-10 dakika bekleyin. Ilık çikolatayı brownienin üzerine dökün. Tepesine de fıstıkları serpiştirin ve oda sıcaklığında bekletebilirsiniz. Çikolata sertleştikten sonra kesebilirsiniz.
Not: Eğer çikolata sertleştikten sonra keserseniz üst tabaka (çikolata kısmı) parçalanabiliyor. Parçalanmasını istemiyorsanız döktükten 5 dakika sonra kesme işlemini yapabilirsiniz.


Afiyet olsun....

8 Ocak 2010 Cuma

ROCHES & ÇİKOLATALARIM

Ne zamandır yapmak istediğimi geçen haftasonu hayata geçirdim ve yılbaşı için hazırladığım pastamın yanına çikolatalarımı da ekledim:) Birçok kişi tattı ve çikolatam kalmadı. Ama iyi ki yapınca hemen bir iki fotoğraf çekmişim:)






Bundan sonraki aşama ise sipariş ettiğim kalıplarla çikolata yapmak....








4 Ocak 2010 Pazartesi

ÇİKOLATA RÜYASI:)

Çikolatalı değil çikolata pastası:)



Bu slogan da nerden çıktı demeyin. Yaratıcı eşim buldu:)


Ben pastada sadece çikolata isterim diyorsanız, size doya doya yetecek miktarda çikolata var:)