Birkaç gündür gözümün önünden annemin yaptığı irmikli pasta gitmiyordu ve canım istiyordu. Aşermek nedir bilmedim ama bu pastayı çok istedim. Aşermek bu mu acaba:) Sonunda kolları sıvayıp yapmaya koyuldum. Yaz gününde sütlü ve soğuk yenebilen hafif bir tatlı. Mutlaka deneyin…
Hımmmmm:) Ellerime sağlık. İyi ki yapmışım:)
Malzemeler:
Muhallebisi için:
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt.
Malzemelerin hepsini karıştırın ve muhallebi hazırlayın.
İç malzemesi:
Kakaolu bisküvi (ufalanmış şekilde)
Ceviz (kıyılacak)
Tarçın
Kuru üzüm
Yapılışı:
Öncelikle yapacağınız kabı stretch film ile kaplayın (ben yuvarlak bir kap seçtim kubbeli olsun istedim)
Muhallebiyi pişirdikten sonra yarısını kaba boşaltın, ara malzemesinden istediğiniz miktarlarda yayın.
Kalan muhallebiyi malzemenin üstüne dökün ve bir gün buzdolabında bekletin. Bekleyip kendine geldikten sonra ters çevirerek servis yapacağınız kaba aktarın. Üzerine süslemek için ufalanmış bisküvi ve ceviz serpebilirsiniz.
Afiyet olsun:)
29 Haziran 2010 Salı
İRMİKLİ PASTA
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
eline sağlık canım,ben de eve gidip yaparım bunu,hafif ve kalorisi azzz.. azzz ddiiimiii :)
Az canımcım merak etme:) Sütlü tatlı kategorisinde;) Bir paket çikolata yiyeceğine bundan koca bir dilim yersin. Ohhhh afiyet olsunnnn:)
ay ama bu bir gün çok ya..,ben akşam yapıp bi kaç saat sonra yemek istiyorum :)
küçük kaplara koy:) Hemen donar.Zaten lokmalık yapmayı planlıyordum senin için yapacağım:)
çok lezzetli gözüküyor , geçenlerde evdeki malzemeleri döktüm ve onlara uygun tarif arıyordum irmikli pasta çok iyi olacak teşekkürler :)
Şimdiden afiyet olsun Mine Hanım:)
Yorum Gönder