14 Ocak 2010 Perşembe

Brownie

Bir cumartesi etkinliğini daha Çiğdemciğimle birlikte geride bırakırken browninin eşsiz tadını sizin de tatmanız için aşağıdaki tarifi ve görüntüleri sizlere sunuyorum:)


Bu tarif için cafe fernandonun sitesinden aldığımız tarifi uyguladık. Çikolatanın tadını alabileceğiniz güzel bir browni oldu. Bu arada site içerisinde gerçekten birbirinden güzel tarifler var. Denedikten sonra burada sizinle paylaşmaya devam edeceğim.



Kare şeklindeki pastayı iki parçaya ayırdık:) Yarısı onlara yarısı bize:) Bu arada kenarlardan çıkanları da büyük bir keyifle yediğimizi söylemeyi unuttum:)





Malzemeler:
250 gr küçük parçalar halinde doğranmış bitter çikolata,
125 gr tereyağı
1,5 su bardağı şeker
4 yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü yerine 1 paket vanilya kullandık
3/4 su bardağı + 2 çorba kaşığı un (bu çok ilginç bir ölçüydü fakat aynı ölçüyü korumak için aynen yazıyorum)
1/2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
160 gr küçük parçalar halinde doğranmış sütlü çikolata
1/4 su bardağı fıstık


Yapılışı
Tereyağını ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Şekeri ekleyin ve çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Başka bir kapta un tuz ve vanilyayı eleyin ve karışımın içerisine ekleyin. Karışımı 20 cm’lik kare bir kaba dökün. (Elinizde kare kalıbınız yoksa kabınızın büyüklüğüne göre malzeme miktarını arttırıp azaltabilirsiniz).
Önceden 180C’ye ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Piştikten sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin ve 5-10 dakika bekleyin. Ilık çikolatayı brownienin üzerine dökün. Tepesine de fıstıkları serpiştirin ve oda sıcaklığında bekletebilirsiniz. Çikolata sertleştikten sonra kesebilirsiniz.
Not: Eğer çikolata sertleştikten sonra keserseniz üst tabaka (çikolata kısmı) parçalanabiliyor. Parçalanmasını istemiyorsanız döktükten 5 dakika sonra kesme işlemini yapabilirsiniz.


Afiyet olsun....

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Bu brownie nefis gözüküyor. En kısa zamanda ben de denemek istiyorum.

ozlemkayiran dedi ki...

Sağol canımcım:)
Dene valla tadını da beğeneceksin;)