5 Aralık 2009 Cumartesi

Çikolata Şelalesi

Çikolatayı sevenler için gerçekten çok güzel bir tat. Kuki'de kursa gittiğimde Lokman usta tarafından öğretilmişti. Misafirlerinize yemeğin ardından çay ile servis edebileceğiniz güzel bir tatlı:)


Malzemeler:
250gr tereyağı
250gr bitter çikolata
80gr un
150gr şeker
10 yumurta (6 adet bütün, 4 adet sarısı)
Yapılışı:
Öncelikle tereyağını ve bitter çikolatayı benmari usulü veya mikrodalgada eritin.
Eridikten sonra yağ ve bitter çikolatayı karıştırın. Karışım daha sıcakken şekeri ekleyin. karıştırın.
Başka bir kapta yumurtaları karıştırın ve hazırladığınız şeker + yağ ve çikolata karışımına yavaş yavaş ekleyin. Karıştırma işlemine devam edin. Karışım tamamen homojen olduktan sonra yavaş yavaş unu ekleyerek yoğun bir kıvam olana kadar karıştırın. Karışımımız hazır.
Pişirme yapacağınız ısıya dayanıklı kapları yağlayın ve unlayın. Sonra hazırladığınız karışımı bir parmak boşluk olacak şekilde doldurun. En az 2 saat buzdolabında bekletin. Ben genelde bir gün öncesinden yapıyorum ve dolapta pişireceğim zamana kadar bekletiyorum.
En son olarak önceden 220oC'ye ısıtılmış fırında 10 - 15 dakika kadar pişirin.
vanilyalı dondurma veya krema ile servis edilirse çikolatanın yoğun tadını biraz daha hafifletmiş olrsunuz;)
NOT: Piştikten hemen sonra servis yapılmalıdır. Aksi halde akışkanlık yok oluyor ve kek yemiş oluyorsunuz. Fırında da çok fazla bekletmeyin hemen alın. Yoksa çikolata şelaleniz çikolatalı keke dönüşür:)





4 yorum:

Adsız dedi ki...

muhteşem gözüküyor

ozlemkayiran dedi ki...

Teşekkürler:) Tarifleri yavaş yavaş ekliyorum. Şimdi aklıma gelmişken bu tarifi de ekleyeyim. Sizde yaparsınız:)

Unknown dedi ki...

Şimdiye kadar yediğim en güzel çikolatalı tatlıydı:)
Tekrar tekrar yemek ümidiyle...:D

ozlemkayiran dedi ki...

Teşekkürler Evrimciğim:) Gene bekleriz:)