7 Aralık 2009 Pazartesi

RED VELVET CAKE


Red Velvet Cake

Malzemeler:

250gr un
½ çay kaşığı tuz
110gr oda sıcaklığında margarin
300gr toz şeker
2 yumurta
1 kaşık vanilya
1 çay kaşığı kakao
3 çaykaşığı kırmızı gıda boyası
1 kaşık karbonat
240ml buttermilk (1 bardak süt + 1 tatlı kaşığı sirke = 10dakika bekletin)

Yapılışı:

Un, tuz vanilya, karbonat ve toz kakaoyu karıştırın. Elekten eleyin
Mikser ile yağ ve şekeri çırpın. Yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin.
Buttermilk’i hazırladıktan sonra kırmızı gıda boyasını ekleyin. Mikserin ayarını düşürün ve çırpılan karışıma hazırlanan sıvı karışımı ekleyin. Karıştıktan sonra unlu karışımı da ekleyip malzemeler birbirine karıştıktan sonra kelepçeli karışıma dökün. (Ben 26cm’lik bir kalıba döktüm). Ölçü yeterliydi fakat sabırsız davrandığım için sıcakken kesmeye çalıştım ve kenarları dağıldı. Ben de dikdörtgen şekline dönüştürdüm:) Önceden ısıtılmış fırında 175 oC’de yaklaşık olarak 30 dakika içerisinde pişiyor. Kürdan testi ile de pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Kreması için:
1 kutu labne peyniri
50 gr margarin ya da tereyağ
1 poşet kremşanti
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı süt

Oda sıcaklığındaki margarini pudra şekeri çırpın. Başka bir kapta süt ve kremşantiyi çırpın ve 5 dakika buzdolabında bekletin. Sonrasında labne peynirini, margarin ve pudra şekerli karışıma ekleyin çırpmaya devam edin. Son olarak buzdolabında beklettiğiniz kremşantiyi ekleyin. Karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra buzdolabında 10 dakika kadar soğutun.

Krema için istediğiniz krema tarifini kullanabilirsiniz. Kolay olsun isterseniz ve kremşantiyi seviyorsanız sadece kremşanti de kullanabilirsiniz.

İkiye ayırdığınız kekin ortalarından biraz üstü süslemek için ayırın. Hazırladığınız kremayı kekin ortasına ve üstüne yayın. Daha sonra çıkarttığınız kek kırıntılarını da üstüne ekleyin. Afiyet olsun:)

0 yorum: