5 Aralık 2009 Cumartesi

Petifür

Meyva ve tatlının mükemmel uyumu :)


Hamuru için gerekli malzemeler:

125 gr tereyağı
1/2 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası

Nerden aldığımı hatırlamıyorum ama ben bu tarifi ilk uyguladığımda hamuru birleştirememiştim. Sonra turtadaki gibi düşünüp 1 yumurta ekledim ve öyle denedim. Eğer siz de aynı sorunu yaşarsanız yumurta eklemeyi unutmayın:)

Bütün malzemeleri karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru buzdolabında 15-20 dakika bekletin.

Petifür kalıplarına göre yuvarlak kesip hamuru kalıplara yerleştirin. 170C'de 10-15 dakika pişirin.


0 yorum: